Vanutatud tuttidega kott

Posted on 23/01/2010. Filed under: Aksessuaarid, Mustrid, vanutatud | Sildid:, , , |

DROPS number 119-37

DROPSi tuttidega vilditud kott lõngast ”Alaska”.

DROPSi disain: muster nr X-355

Mõõdud ENNE VANUTAMIST:
Alumise osa laius = u 45 cm
Kõrgus = u 45 cm
Mõõdud PEALE VANUTAMIST:
Alumise osa laius = u 35 cm
Kõrgus = u 25 cm

Lõng: Garnstudio DROPS ALASKA  50 g/75 m
350 gr värv nr 40, vanaroosa

DROPSi ringvardad: (40 ja 80 cm) 5 mm – või sobivad, et saavutada 17silmust x 22rida parempidises koes = 10 x 10 cm.
———————————

KOTT:
Kootakse ringis ringvarrastel. Loo 154 s. Kinnita üks silmusemärkija (SM) rea algusesse ja 1 SM peale 77-ndat silmust. Koo paremp koes 43 cm.
JÄLGI KOETIHEDUST!
Edasi koo nii: * pane 7 s abivardale (koo 1 s vardalt pr kokku koos 1 s abivardalt), korda sulgudes olevat osa, kuni kõik 7 s abivardalt on kootud *, korda * – * kokku 5 korda, koo 7 pr, korda * – * veel 5 korda ja koo viimased 7 pr = 84 s. Vaheta vardad lühikeste ringvarraste vastu ja koo 1 rida ph, üks rida pr ja 1 rida ph, koo silmused maha parempidi. Õmble kott põhja alt kokku – jälgi, et märgid, mis kinnitasid töö algusesse,  jäävad kummalegi koti küljele.

SANG:
Sang kootakse edasi-tagasi lühikestel ringvarrastel. Loo 8 s lühikeste ringvarrastega. Koo nii: * 1 s pr, säti lõng töö ette, tõsta üks silmus kudumata üle, nagu kooksid seda ph, pane lõng uuesti töö taha * korda * – * tervel real. Pööra tööd ja korda * – * kõigil järgnevatel ridadel. Sel moel kududes saavutad sanga,  mis on kootud ringiratast. Koo silmused maha kui töö on u 80 cm pikk ning koo veel üks sang samal moel.
Õmble üks sang kummalegi poole kotti, u 4 cm seespool ääri.

TUTID:
Lõika 14 lõngajuppi, 25 cm pikad, voldi nad keskelt kahekordseks. Võta 1 uus lõngajupp ja keeruta see ümber lõngajuppide murdekoha u 3 cm tipust, (st voltimiskohast). Heegelda sõrmedega  u 7 cm pikkune nöör, õmble üks nööriotstest tuti ülemise otsa külge ja teine nööriots koti külge – õmble 2 ripsikoes rea alla, u 5 cm koti küljest. Tee veel üks tutt samal moel, kuid nöör tee seekord 14 cm pikkune.

VANUTAMINE:
Pese kott pesumasinas ensüümide ja kloorivaba pesuvahendiga. Pese 40´C kasutades normaalpesu programmi, normaal tsentrifuug, kuid ära kasuta eelpesu. Vormi kotti kui see on veel märg ja pane tasapinnale kuivama.

Make a Comment

Lisa kommentaar

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...